Evenementen Midden-Limburg

Solar Festival

Elk jaar transformeert Roermond in een arena van creativiteit en muziek tijdens het Solar Festival. Je geniet er van een dynamische mix van elektronische muziek gepresenteerd door dj's en live acts. Solar is niet alleen een plek voor muziek, maar ook voor kunstinstallaties en theater, wat het een unieke ervaring maakt.

Kermis Weert

In september verandert Weert in een feestelijke plek met de grootste kermis van Limburg. Je ervaart hier de spannende attracties, proeft diverse lekkernijen en geniet van het plezier dat deze kermis elk jaar weer brengt. Het is een evenement vol amusement voor alle leeftijden.

Bospop

Bospop in Weert staat bekend om zijn relaxte sfeer en sterke line-up vol rock- en popmuziek. Dit festival biedt je de kans om live optredens van internationaal gerenommeerde bands en artiesten bij te wonen, terwijl je geniet van de gezelligheid die de unieke festivalsetting biedt.

Moulin Blues

Moulin Blues in Ospel is het toonaangevende festival voor bluesliefhebbers. Hier ontdek je een rijke variatie aan blues en roots muziek door zowel bekende als minder bekende artiesten. Het festival biedt een sfeervolle plek waar je volledig op kunt gaan in de muziek.

Oktoberfeest Sittard

Oktoberfeest Sittard is een van de grootste Nederlandse festiviteiten geïnspireerd door het Duitse Oktoberfest. Je kunt er genieten van Duitse bieren, traditionele lederhosen, live muziek en bruisende kermisattracties. Het festival brengt Duitse gezelligheid naar Limburg.

Kennedymars

Voor de wandelliefhebbers biedt de Kennedymars in Sittard een uitdagende ervaring. Deze tocht van 80 kilometer moet binnen 20 uur afgelegd worden. Deelnemers gaan door de prachtige Limburgse landschappen met als doel het testen van hun uithoudingsvermogen.

Elk van deze evenementen vertegenwoordigt een uniek stukje van de Limburgse cultuur en traditie. Ze bieden stuk voor stuk de gelegenheid om samen te komen, nieuwe ervaringen op te doen of simpelweg te genieten van wat Limburg te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, sport, kunst of traditionele festivals, in Limburg vind je altijd iets wat bij je past.

Evenementen Zuid-Limburg

Pinkpop

Pinkpop, gehouden in Landgraaf, is een van de langstlopende popfestivals ter wereld. Het trekt jaarlijks grote namen en nieuw talent in pop en rock. Dit driedaagse evenement biedt een onvergetelijke ervaring met spectaculaire optredens en een levendige festivalsfeer.

Amstel Gold Race

Fietsliefhebbers komen samen in Limburg voor de Amstel Gold Race, een van de meest uitdagende wielerraces van Nederland. Je kunt de profs aanmoedigen of zelf de route verkennen. Het biedt een sportieve uitdaging te midden van het prachtige Limburgse landschap.

Carnaval in Limburg

Carnaval in Limburg is een unieke culturele ervaring. Van Maastricht tot Venlo, de straten komen tot leven met kleurrijke parades, muziek en dans. Het feest moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de festiviteiten, die diep geworteld zijn in lokale tradities.

André Rieu

Het Vrijthof in Maastricht wordt elk jaar omgetoverd voor de concerten van André Rieu. Deze wereldberoemde violist uit Maastricht geeft hier meeslepende live-optredens. Het is een bijzondere gelegenheid om samen te komen en te genieten van klassieke muziek onder de sterren.

André Rieu is een Nederlandse violist en orkestleider. Hij is erg populair in de klassieke muziekwereld. Deze optredens vinden ieder jaar weer plaats op het Vrijthof in Maastricht.

Wellicht kun je op Ticketveiling.nl meebieden op leuke evenementen in Limburg.

Meer over Limburgse evenementen >

InhoudEvenementen Midden-Limburg
Solar FestivalKermis WeertBospopMoulin BluesOktoberfeest SittardKennedymars
Evenementen Zuid-Limburg
PinkpopAmstel Gold RaceCarnaval in LimburgAndré Rieu
Alle blogcategorieën
Meer voor jou
Vakantiehuizen in Limburg
Limburg Vakantiehuizen in Limburg

Limburg beschikt over een grote keuze aan vakantiehuizen. Een vakantiehuis in Limburg boeken? Er zijn tal van plekken om deze eenvoudig online te ...

Weert
Limburgse steden Weert

Weert is een stad in Midden-Limburg met een bijzondere ligging. De gemeente Weert grenst namelijk aan België en aan Noord-Brabant en wordt da...

Jaarlijkse evenementen 
Limburgse evenementen Jaarlijkse evenementen 

Limburg staat niet alleen bekend om zijn mooie natuur en heuvellandschappen, maar ook vanwege zijn vele evenementen. Ongeveer elke week is er erge...

Hotels in Limburg
Limburg Hotels in Limburg

Overnachten in een hotel biedt u de luxe en het comfort waarvan u graag wilt genieten op vakantie. Er gaat niets boven een heerlijk queen-size bed...

Maastricht
Limburgse steden Maastricht

Maastricht is dé stad om rond te paraderen als een echte bourgondiër. De stad is vrij oud, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. In de ...